Bueskydning kort forklaret


 

Langbue
Er den traditionelle bue man kender tilbage fra Robin Hood filmene. Ordet ”Langbue” stammer fra omkring år 1500, hvor man begyndte at skelne mellem en bue, der er lavet i ét stykke træ, fra en kortere bue lavet i flere sammensatte dele. Når man skyder med langbue benytter man typisk træpile. Herudover benytter man ingen hjælpemidler, som f.eks. sigte. For at være klassificeret som en Langbue må strengen ikke ligge ned af bue benene, som den gør på en Recurvebue.



Recurvebue 
Er en videreudvikling af Langbuen. En Recurvebue består i dag af en håndsektion, og aftagelige bueben. Når man skyder med en Recurvebue, benytter man flere forskellige hjælpemidler som f.eks. sigte og stabilisator, og buerne kan justeres på mange forskellige parametre, blandt andet styrken på buen. Navnet kommer fra designet på benene, der ligesom langbuen har et curve, men som er efterfulgt af et recurve. Det kan ses at strengen ligger ned ad buebenet for ekstra stabilisering og præcision. Det er den eneste bue der skydes med til OL.




Barbue
Er en recurvebue der har afmonteret sigte og stabilisering. Den skydes enten instinktivt eller hvor man benytter pilen som sigte indikator. Det er Barbuer som alle vores nye medlemmer starter med. Det skaber et godt fundament der kan overføres til alle de andre buetyper.








Compoundbue
Er en moderne designet buetype udviklet i USA til brug i Vietnamkrigen. Compoundbuen har hjul i hver ende, der er forbundet af tre ”strenge”, hvilket klart er det, der skiller den mest fra de andre buetyper. Disse tre ”strenge” udgør et trisse system, hvilket resulterer i buens såkaldte ”let-off”. Dette betyder at buen, i modsætning til de andre buetyper, er lettere at stå med i fuldt optrukket. Desuden benyttes der forskellige pile og et release til aftræk. Denne bue er den mest præcise af alle buetyperne, men det er også en bue man skal være påpasselig med at afskaffe sig, uden forudgående rådgivning og kendskab til bueskydning




Buejagt
foregår oftest med compoundbuen, da denne har farten og præcisionen nødvendig for at nedlægge vildt på en ordentlig og forsvarlig måde. Andre buetyper kan dog også godkendes til buejagt. I klubben har vi mange erfarne buejægere og kan give en masse råd og vejledning til buejagtprøven.























 



























Nyheder

Instagram

Loading